neděle 2. srpna 2015

Oreo jahodové pohárky



Člověk se ani nenaděje a začal nám srpen. Polovina prázdnin je za námi, ale také spoustu krásných dní ještě před námi. Na srpen se těším, protože mě čekají hned dvě dovolené. Za 4 dny se chystáme s Honzou do Paříže oslavit naše výročí a pak ještě chystáme týden odpočinku, na který ještě nemáme plán. Já bych se nejraději válela někde u vody, opalovala a užívala pohody a léta.

K létu patří skvělé čerstvé ovoce, ideálně utržené ze zahrádky, a asi nejvíc mi léto voní jahodami. Takže si jich musíme užívat, dokud máme tu možnost. Chápu, že když máte volno, nechce se Vám trávit hodiny v kuchyni, takže tento recept je 15 minutovka, maximálně!




Ingredience:

1 balení sušenek Oreo ( 15 kousků )
300 g čerstvého smetanového sýra
250 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání
50 g cukru krystal
25 g hladké mouky
2 žloutky
2 hrsti jahod na ozdobu
vanilkový extrakt


Postup:

Do kastrůlku si nalijte mléko, 2 lžíce cukru a vanilkový extrakt - zahřejte, ale nevařte. V míse si ušlehejte žloutky se zbylým cukrem a moukou a do této směsi vlijte po několika dávkách horké mléko, pořádně promíchejte a vraťte do hrnce. Tentokrát přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Vzniklý créme patissiere dejte vychladnout do ledničky.

Vyšlehejte si do tuha šlehačku. Ve druhé míse promíchejte smetanový sýr s créme patissiere a postupně vmíchávejte šlehačku.

Sušenky si rozemelte v mixéru, nebo roztlučte v sáčku pomocí paličky na maso na konzistenci písku.

Na dno každé skleničky nasypejte vrstvu drcených sušenek, na ně přijde vrstva krému se šlehačkou a jako třešnička na dortu budou tentokrát jahody. Nakrájejte je na plátky a těmi skleničky ozdobte. Trošku vychlaďte a pochutnávejte si!!!!!







Share:

1 komentář

Blog Design Created by pipdig