sobota 29. ledna 2022

Hummus z cizrny




Večer u televize si dost dobře neumím představit bez nějakého zobání. Možná umím, ale ta představa se mi nelíbí! Nejraději bych se obklopila chipsy a čokoládou a střídala sladké se slaným.
Ale co si budeme povídat, tak velké plavky, jaké by pak byli potřeba, na sobě nikdy vidět nechceme!

Takže to chce nějaké zdravější večerní zobání. A můžu říct, že hummus není vůbec špatná volba. Doplněný tortilkami, zeleninou, nebo tyčinkami jím nepohrdne ani návštěva. A příprava je velice, velice snadná! Navíc cizrna je skvělý zdroj bílkovin,  snižuje cholesterol a působí proti stresu!

Takže si ho udělejte pořádnou porci!




Ingredience:

2 plechovky konzervované cizrny (celkem cca 800 g)
2 stroužky česneku
2 lžíce sezamové pasty tahini (koupíte v asijských potravinách, nebo vyrobíte doma)
2 lžíce vody
60 ml citronové šťávy
60 ml panenského olivového oleje
sůl, pepř, chili, kmín, uzená paprika -  cokoli dle chuti




Recept:

Do mixéru dejte cizrnu, česnek, olej, tahini pastu a citronovou šťávu, vodu a umixujte na hladkou kaši. Pokud bude potřeba, přidejte další lžíci vody, aby konzistence byla vhodná na nabíraní zeleninou, nebo tortilkami.
Po umixování kaši osolte a opepřete podle chuti a ještě v mixéru promíchejte.

Hummus nandejte do misky, zakápněte olivovým olejem a posypejte klidně bylinkami, sezamovými semínky, uzenou paprikou, prostě čímkoli vás napadne.

Já jsem podávala s nakrájenou paprikou, mrkvičkou,řapíkatým celerem a na zakousnutí jsem na pánvi opekla nasucho na trojúhelníčky nakrájenou celozrnnou tortilu.











Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig