středa 20. července 2016

Kuřecí kebaby v BBQ marinádě s koriandrovými palačinkami





Začaly nám prázdniny! I když už dávno do školy nechodím, pořád mají pro mě symbolickou hodnotu. Hned jsem si musela doplnit mrazák zásobami zmrzliny a nanuků, protože i kdyby bylo 5 stupňů, zmrzlina k prázdninám prostě patří!

Další prázdninovou nutností je grilování.I když nemáte možnost grilovat na zahradě, pomůže Vám třeba elektrický gril, nebo grilovací pánev. Nenapadá mě teď lepší letní večeře než maso z grilu, trochu grilované zeleniny a k tomu salátek z dobré letní zeleniny.








Ingredience:
(2 porce)

2 kuřecí prsa

BBQ marináda

1 menší cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce chilli omáčky
2 lžíce worchestrové omáčky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce červené papriky
1 lžička římského kmínu
1 lžička tabaska
špetka soli a pepře
pár lžic vody

Na palačinky

250 ml mléka
110 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
hrstka koriandru ( můžete nahradit petrželí, či jinou bylinkou)




Recept:

Cibuli nakrájejte nadrobno a na trošce oleje ji nechte zpěnit, posypejte ji cukrem a nechte chviličku zkaramelizovat. Pak přidejte nadrcený česnek a všechny ostatní ingredience patřící do BBQ marinády. Nakonec přidejte pár lžic vody a nechte chvilku povařit.

Než nám marináda zchladne, nakrájejte si kuřecí prsíčka na slabší, ale delší proužky.

Jakmile marináda zchladne, odeberte si trošku do mističky, budeme ji totiž podávat k masu jako omáčku. Do zbytku naložte maso a nechte odležet alespoň hodinu v lednici.

Během marinování si připravíme přílohu. Do mísy si nalijte mléko, přidejte vejce a sůl, prošlehejte a postupně vmíchejte všechnu mouku. Opatrně ať se neudělají hrudky. Nakonec do těsta nasypejte na větší kousky nasekaný koriandr.

Do pánve si dejte kapičku oleje a rozetřete ubrouskem (pokud máte šikovnou pánev, můžete i na sucho) a začněte dělat palačinky. Těsto si rozlijte hezky do stran, aby byli palačinky tenoučké. Obraťte a opečte je vždy z obou stran.

Když je poslední palačinka hotová, je opět čas na maso. To si napíchejte na malé grilovací jehly, nebo špejle (ty raději předem namočte, aby Vám neshořeli). Styl napichování je na Vás, já zvolila nabírání, aby se masa vešlo hodně :)

Připravené kebaby opečte na grilu, grilovací pánvi a nebo v troubě. Během pečení jim ještě dopřejte několikrát marinádu a potírejte je.

Kebaby nandejte s palačinkami (nebo si je do nich zabalte), BBQ omáčkou a třeba s malým salátkem.

Pokud se chystáte grilovat s přáteli, můžete si den předem udělat palačinky a naložit maso. Pak bude dostatek času na pokec u grilu s drinkem v ruce :)













Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig