sobota 17. prosince 2016

Kakaové pracny



Zítra už si zapálíme poslední svíčku na adventním věnci! Zase to uteklo jako voda a Vánoce jsou tu.

Jako každý rok nestíhám! Nejen že nemám dárky zabalené, nemám je ještě ani všechny dokoupené, doma neuklizeno, cukroví také ještě není naplněné krémy....
Ale ono se to zvládne, vždycky se to nějak nakonec stihne a Vánoce si prostě užijeme. No tak bude těch druhů cukroví hold jen 7, místo 12 jak velí tradice no.



Takže si prostě zapalte svíčku, nebo kominíčka ( tak se u nás říká františkům ), pusťte nějakou romantiku v televizi, nebo vánoční písničky a s úsměvem se vrhněte na to co vám zrovna chybí :)

Nechci do toho nikomu mluvit, ale atmosféru velice dokreslí sklenka vína a nebo třeba vaječňáku!



Ingredience:

160 g polohrubé mouky
120 g másla
100 g moučkového cukru
60 g mletých ořechů
1 a půl lžíce kakaa
na špičku nože skořice




Postup:

Opět velmi snadná cesta k úspěchu. Máslo si nechte povolit a pak ve větší míse smíchejte všechny suroviny dohromady a poctivě hmotu propracovávejte, ručně či v robotu, dokud nevznikne hladké a lesklé těsto.

Těsto zabalte do folie a dejte odpočinout do lednice alespoň na dvě hodiny.
Odpočinuté těsto si nakrájejte na malé kostičky, a a začněte jím plnit připravené formičky na pracny, ty není třeba vymazávat, v těstě je máslo, které se o to postará :)

Naplněné formičky si vyskládejte na plech a šup s ním do předehřáté trouby na 165° a pečte asi 15-17 minut.

Cukroví nechtě vychladnout a teprve potom vyklepávejte ( v případě potřeby lehkým klepnutím o linku) cukroví z formiček.

Trošku pocukrujte moučkovým cukrem a opět uložte do chladu, aby zkřehlo a zvláčnělo.


Veselé Vánoce!!!!!!

Další recepty na Vánoční cukroví najdete ZDE.









Share:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Design Created by pipdig